VIKTORIA kOLM RIDSPORT OCH FYSIOTERAPI

Fysioterapi

 

I mitt arbete som fysioterapeut har jag en helhetssyn.

För att komma tillrätta med en smärtproblematik får du jobba med hela dig, inte bara det smärtande området.

Jag arbetar enligt JEMS® och det innebär bland annat att jag gör en bedömning av hur du rör dig. Olika former av smärta behandlas sedan varsamt genom att jag vägleder dig till ett naturligt rörelsemönster bort ifrån felaktiga mönster för muskelaktivering, felaktig timing och koordination. Att röra sig i naturliga rörelsemönster minskar din smärta och stärker dina svaga områden. Du lär dig att minska onödiga belastningar genom effektivisering och optimering av dina rörelser. Detta behandlingssätt passar alla, oavsett ålder eller nivå av fysisk funktion.

 

Mitt mål är att alla, i alla åldrar, oavsett träningsnivå eller tidigare erfarenheter av fysisk aktivitet, som stundtals besväras av en åkomma skall kunna röra på sig så obehindrat och så smärtfritt som möjligt. Och det ska hålla i sig över tid. Framförallt vill jag att du ska lära dig att känna vad som är bra rörelser.

Efter att ha träffat mig ska du ha kunskap för att fortsätta använda sunda rörelsemönster, vilket även förebygger nya skador. 

 

Vid första besöket hos mig är övningarna du får göra grundläggande. Du kan behöva ett återbesök inom 2-3 veckor för att fylla på övningsförrådet och kunna träna själv hemma en längre tid. Efter 2:a besöket brukar det räcka att träffa mig var 4/6:e vecka.